72. Geroosterde pastinaak met champignon en Rochefort

Pastinaak is super lekker – gezond en makkelijk om te maken. De champignons met tomaat geven er een Spaanse tint aan en de Rochefort maakt het helemaal af.

Recept voor 2 personen

 

  • 3 grote pastinaak (geschild indien geen bio)
  • 9 Champignons
  • 6 middelgrote tomaten
  • 1 stuk Rochefort
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 snufje zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 olijfolie
 
Oven voorverwarmen op 180 graden.

Grote schaal of ovenplaats bekleden met bakpapier.

Stukken pastinaak in mooie parten snijden en invetten met wat olie (anders verbranden ze sneller) en in de schaal of op de plaat. Ook de tomaten in zijn geheel voorzien van wat olie er bij doen en voor 15 minuten in de oven. Na 15 minuten als omdraaien en nogmaals 10 minuten.

 

Ondertussen

Champignons wassen en parten snijden.
Knoflook hakken
De champignons kort wokken met olie en de knoflook en beetje afblussen met water (5 minuten pruttelen met een deksel op de pan.

Zodra de pastinaak en tomaten gaar genoeg zijn (even prikken met een vork) heet serveren op een bord met de champignons erbij en gebrokkelde Rochefort erop doen zodat het een beetje smelt.

Snufje zeezout en wat paprika poeder

Smullen maar 😉