79. Gezonde rijstepap

Oma’s rijstepap is heerlijk echter zorgt de rijst voor een “flink piek”van je bloedsuikerspiegel. Door toevoeging van kokosmeel is niet alleen erg lekker maar vooral gezond door de hoeveelheid vezels en geeft het een langdurig voldaan gevoel.

Kokosmeel is een rijke bron aan laurinezuur, dit is een verzadigd vetzuur dat het immuunsysteem en schildklier ondersteunt én ook nog eens zorgt voor een mooie huid. Daarnaast is het laag in koolhydraten en bevat het veel eiwitten dus goed voor je spieren.

 

Recept:

200 gram dessertrijst
1 (rijpe) banaan
1 staafmixer
3 eetlepels kokosmeel
enkele walnoten

Stap 1 – doe de banaan met 600 ml water in een beker. Neem de staafmixer en maak er een soort van bananenmelk van.

Doe dit vast in een pan met de 200 gram dessertrijst en zet dit op het vuur.

Stap 2 – neem nogmaals 600 ml water met 3 eetlepels kokosmeel en zonder staafmixer maar met een vork maak je hier een soort van kokosmelk van en voeg deze bij de dessertrijst.

Kook dit alles samen voor 12 minuten en serveren in een leuke kom of bord.

Topping van wat kaneel / rozijnen / gedroogde appel en of walnoten.

Smullen maar en genieten van een langdurig voldaan gevoel. Ideaal voor een lange wandeling op de zondagochtend of middag.