Groen is goed want deze soep van boerenkool & savooi is niet alleen super food maar ook heerlijk zacht van smaak. Garneer met wat gebakken uitjes en een stevig stuk brood
Hier het recept:
* 3 uien * 3 tenen knoflook * 6 kemirie noten * 1 kilo boerenkool * handje diepvries doperwten * 1 savooikool * 1 stuk gember * verse kruiden (peterselie / munt en koriander) * 2 eetlepels groene curry pasta * 1 flinke zoete aardappel of 2 kleine
Voorbereiding alles snijden en de zoete aardappel vooraf koken. De savooi kool in 4 stukken en de nerven verwijderen.
Fruit de kemirie noten en vervolgens de ui met de gember / curry en de knoflook. Vervolgens de gewassen kool aanfruiten en dan de boerenkool erbij zodat alles goed slinkt. Vervolgens de zoete aardappel erbij en de verse groenten. In een waterkoker 2 literwater aan de kook en dan erbij gieten.
Met een staafmixer alles tot een egale massa mixen en serveren met gebakken uitjes en en wat losse boerenkool als garnering.