Een heerlijke bitterzoete sinaasappelcake, gebaseerd op het origineel recept van La Paloma Café op Ibiza. Mijn versie is vooral gezonder door gebruik te maken van kokosmeel wat veel vezels bevat en laag in koolhydraten. Door de sinaasappel te koken en als puree te gebruiken krijgt de cake een zomerse Ibiza tint.
Voorbereidingstijd 2 uur Bereidingstijd 1 uur Totale tijd 3 uur Porties 10
Ingrediënten:
2 biologische navelsinaasappels
160 gram kokosmeel
6 eieren (maat M)
150 gram cranberry’s
25 gram bloem
1 biologische sinaasappel
Zakje bakpoeder
Notenmix (stukjes)
Instructies:
Vul een pan met water en doe hier de twee navelsinaasappels in. Laat op een laag vuur twee uur rustig pruttelen. Snijd daarna de sinaasappels doormidden en verwijder eventuele pitten. Stop de sinaasappelhelften (schil en al) in een blender en mix tot pulp.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de pulp met de eieren met de mixer in een beslagkom tot een glad geheel. Voeg een snufje zout toe en vervolgens, geleidelijk, de kokosmeel door het beslag en tot slot de cranberry’s. Mix totdat het een glad maar stevig geheel is. Beslag te dik voeg wat (amandel)melk toe of meer eieren.
Vet een vierkant of ronde bakvorm van 23 cm doorsnede in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Giet het beslag over in de bakvorm.
Bedek de bovenkant van de cake met de notenmix stukjes
Bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven of tot deze mooi goudbruin gebakken is. Haal uit de oven en laat op een taartrooster minimaal een half uur afkoelen.