Stel je neemt de ingrediënten van je ontbijt (kwark, noten en vruchten) en maak daar een heerlijke en vooral gezonde taart van? Met onderstaand recept kun je heerlijke ontbijten met “taart”.
English version – below
De bodem:
De bodem is gemaakt van gemalen notenmix (ongezouten) samen met dadels en kokosolie. De nootjes in een keukenmixer vermalen en vervolgens de stukjes dadels toevoegen met de gesmolten kokosolie tot een plakkerige bal. Breng dit met een lepel aan in de ronde bakvorm – maak het zo glad mogelijk, de bodem is bedekt met bakpapier. Eventueel kun je de dadels 5 minuten in een beetje lauw water leggen.
Zet de bakvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Pureer ondertussen de bosvruchten (met de schoongemaakte staafmixer/keukenmachine). Verwarm de bosvruchtenpuree in een steelpannetje en laat de gelatineblaadjes hierin smelten.
Doe de frambozenpuree weer in de mengkom van de staafmixer/keukenmachine en schep de kwark erdoor. Meng tot een mooi lichtroze mengsel.
Schenk het kwarkmengsel over de bodem, strooi er een nootjes mensen over voor een leuk effect.
Laat de kwarktaart tenminste 4 uur opstijven in de koelkast.
Voor de bodem:
Voor de kwark-laag:
Topping – notenmix van de denotenshop.nl
Especially for my English friends
Imagine, you take the ingredients of your breakfast (cottage cheese, nuts and fruits) and make a delicious and above all healthy cake? With the recipe below, this dream becomes reality and you can have a delicious breakfast with “cake”.
The bottom:
The bottom is made of nut mix (unsalted) together with dates and coconut oil. Grind the nuts in a kitchen mixer and then add the pieces of dates with the melted coconut oil into a sticky ball. Place this in the round baking pan with a spoon – make it as smooth as possible, the bottom is covered with baking paper. Optionally, you can place the dates in a little cup warmwater for 5 minutes.
Put the baking pan in the fridge so that the bottom can stiffen.
The cottage cheese layer:
Soak the gelatine sheets in cold water for 5 minutes. Meanwhile, puree the forest fruits (with the cleaned hand blender / food processor). Heat the forest fruit puree in a saucepan and let the gelatin leaves melt in it.
Return the raspberry puree to the mixing bowl of the hand blender / food processor and fold in the quark. Mix into a nice light pink mixture.
Pour the quark mixture over the bottom, sprinkle a few nuts over it for a nice effect.
Let the cheesecake set in the fridge for at least 4 hours.
For the bottom:
– 170 grams of fresh dates (from the market)
– 57 grams of coconut oil (melted)
– 300 gram nut mix (lidl)
For the quark layer:
– 500 grams of low-fat cottage cheese
– 250 grams of forest fruits organic (frozen)
– 6 gelatin sheets
Topping – nut mix