* 500 gram rode bietjes (bio)
* 125 gram pure chocoladereep (80% of meer)
* 100 gram kokosolie of bio roomboter
1) Verwarm de oven voor op 160 °C
2) Verwarm de kokosolie of roomboter
3) Meng de kokos- mais- amandelmeel, zout en kokosrasp en cacaopoeder in een schaal door elkaar (droge delen)
4) Raps de bietjes en pureer de banen (samen tot een homogeen mengsel) en voeg hier vervolgens 6 eieren aan toe en mix dit met een handmixer tot een mooi mengsel.
5) Voeg na 5 a 10 minuten mixen de droge delen beetje bij beetje toe en als laatste de rozijnen.
Giet alles in een bakblik met bakpapier en 60 minuten afbakken (na 30 minuten omdraaien).
Als een satéprikker die je in het midden steekt er droog uitkomt, is de cake gaar.
Zet de cake op een cakerooster en laat hem afkoelen.
Neem de afgekoelde cake, 125 gram pure chocoladereep:
De Chocolade au bain–marie smelten en vervolgens over de cake gieten.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
Als de chocolade na ongeveer 10 minuten beetje hard is geworden garneren met wat kokosrasp en fijn gehakte nootjes.